dijous, 18 d’octubre del 2018

EDUCACIÓ FÍSICA

Voleu saber què fan els vostres fills o filles a Educació Física? A la secció "Pàgines", d'aquest bloc, trobareu l'apartat "Educació Física" amb les sessions que estan fent i faran al llarg d'aquest trimestre.

dimarts, 18 de setembre del 2018

JORNADA DE PARES.


Benvolgudes famílies:
Pel proper dia 29 de setembre, de 9:30 A 13:30, s'ha organitzat una jornada, de caràcter voluntari, per a l'elaboració de diferents millores a l'escola.

Per a l'edifici d'Educació Primària hem pensat:
  • Construcció d'una estructura o cabana per darrera les grades a on els nins i nines puguin estar-hi o amagar-se, … Es faria amb materials reciclats, com palets.
  • Decoració de les reixes de darrera el gran joc i l'hort amb materials reciclats, com plàstics de diversos colors, CDs, …

Per poder dur a terme hi ha alguns materials que les famílies podeu aportar segons la vostra disponibilitat:

  • Palets o fustes per a la cabana
  • Plàstics de diversos colors o Cds per a la decoració de les reixes

Si disposau de qualcun d'aquests materials o teniu qualque dubte posau-vos en contacte amb el tutor/a del vostre fill/a.

BENVINGUTS AL CURS 18-19

dissabte, 23 de juny del 2018

ACOMIAT !!!

I ja per acabar, dir-vos que ha estat un plaer compartir amb vosaltres aquest tres cursos. De tots els moments que hem passats junts sempre recordaré els millors i.... simpleament m'agradaria dir-vos que com a MESTRA he après molt amb vosaltres i SEMPRE vos durè dins el meu COR .

FINS SEMPRE !




MOMENTS !!

El vertaders valors de l'escola son aquells MOMENTS que no estan escrits en els llibres, sino aquells que nosaltres anam conformant cada dia i guardant en el nostre interior, son els que tota la vida recordarem  !!!

FESTA DE FI DE CURS.

Finalment i, per tot el que suposa la festa de fi de curs és molt especial.
Es un moment on EMOCIONS molt diverses es barregen i ens acosten al mon de la REALITAT
que haurem de manejar en ser ADULTS....



IMATGES

DARRERS DIES DEL CURS.

Els darrers dies son ben divertits, finals de torneitjos, arreplegar aules assajar seriosament el ball de fi curs...
Una de les que ens agrada més és ananr a la piscina del poliesportiu. Després d'un assaig general on tot surt de meravella i acabam ben acalorats, ens refrescam a la piscina i mirau com disfrutam ...


 

diumenge, 17 de juny del 2018

QUÈ EN SABEM DE LA HISTÒRIA D'ALARÓ ?

Aprofitant que en Miquel Jaume és un expert en la història d'Alaró i ha estat de pràctiques amb nosaltres, hem fet una sortida pel nucli més antic del poble. Ens ha descobert moltes coses que desconeixiem i ens ha fet fitxar en molts de detalls que en passaven desapercebuts.
Moltes gràcies Miquels i, esperam que algun dia puguis venir a ajudar-nos ampliar aquests coneixaments.


IMATGES

TORNEIG INTERCLASSES DE FUTBOL I VOLEY !

Aquest darrer mes i, per primera vegada, hem participat al torneig interclasses de futbol i voley, gestionat totalment pels alumnes  i on el més important no és guanyar sino  fomentar valors de respecte, companyerisme, participació, tolerància... Costa molt assolir aquest objectius però ho anam treballant a la vegada que ens ho passam bé i feim esport.



IMATGES

FiINS SEMPRE MIQUEL !

Durant aquests mesos en Miquel Martorell,alumne en pràctiques ha estat ambb nosaltres. Amb ell hem compartit un bon grapat de bons moments i ens ha deixat a cada un de nosaltres una petita empenta.
Des d'aqui te desitjam molta de sort en el futur i estam segurs que els teus futurs alumnes seran una privilegiats.



IMATGES

QUÈ HEM APRÈS DE LA PREHISTÒRIA ?

Recordau aquella iniciativa prehistòrcia que tan ensva engrescar a començament de curs ? , idò ha anat endavant i gairabé durant tot el curs hem seguit investigant arribant a adquirir uns coneixaments dels nostres avantpassats mols profitosos. hem utilitzat diferents tecnoligies que aqui no podem explicar, però a casa si...

IMATGES


diumenge, 13 de maig del 2018

SORTIDA COLONIA DE ST. PERE

Aquesta setmana varem realitzar la sortida mes esperada de tots els cursos, l'acampada a la colònia de St. Pere.  Tota la il.lusió, les ganes i expectetives que haviem posades es veren superades. Valorau voltros mateixos les imatges.


Imatges

JANO ENS PARLA DE LES EMPRENTES DIGITALS.

Cada cop ens animan més a fer exposicions a l'aula. El fet de poder investigar, fer muntatges amb diferents tècniques i, finalment exposar-ho a la classe i poder compartir les inquietuds amb els companys ens converteix en protagonistes del nostre aprenentatge i vertaders conductors de tot el que implica.
Aquesta vegada en Jano s 'ha animat a fer una exposició en forma de power-point sobre les "Emprentes digitals", i només val dir una vegada més....PERFECTE !





Imatges

dissabte, 28 d’abril del 2018

EN PAU I EN JAN SENTEN CURIOSITAT.

Quan Alba i Sara feren l'exposició sobre A. EINSTEIN, ens ensenyaren un lema que ell tenia i
que nosaltres procuram recordar-lo per tal d'aprendre a tenir-lo present tota la vida:
                          " La vertadera intel.ligència no està en el coneixament,
                              sino en la curiositat i imaginació ... "
Aquest cop en Jan i en Pau, arrel de les explicacions que en Miquel en va oferir sobre la matèria, sentiren curiositat per saber que eren els PROTONS I ELS NEUTRONS ...
Es posaren a treballar a casa, plantejar metodologia de treball, cercar informació, organitzar-la i expressar-la en una presentació que partia del planeta JUPITER i arribava a activitats manipulatives i participatives amb les quals ens explicaren i entenguerem perfectament el tema.
TOTS ENS SENTIM PRIVILEGIATS DE PODER COMPARTIR AQUEST MOMENTS  !






Imatges

ESTUDIAM LA MATERIA

Aquest trimestre el dedicam a l'estudi de la matèria, en Miquel Martorell ha estat l'encarregat de conduir i coordinar l'activitat. Va preparar en primer lloc una presentació per introduir el tema, en xerrarem, aportarem els nostres coneixaments.... Després vingué el torn de les experiències, que 
engrescadores, didàctiques, actives i divertides.Amb elles traslladarem a la REALITAT uns conceptes  que ens semblaven ABSTRACTES . Fantàstic !


EL CIRC ENTRA A L'ESCOLA

Aquest curs el dedicam al circ i en especial la setmana cultural. Moltissimes activitats d'allò més divertit que ens varen permetre aprendre sortint de les rutines de les aules i interrelacionar-nos
amb altres companys de diferents edats,,, i finalment els crespells... QUINS MESTRES QUE SOM !


ACTIVITAT DE TIR AMB ARC.

Just el primer  dia després de les vacances una nova sorpresa ens esperava , dins el marc d 'E.F, anarem als poliesportiu per realitzar una activitat de TIR AMB ARC,  ens divertirem moltissim....


divendres, 23 de març del 2018

VENDA DE COQUES.

Aquesta setmana per segona vegada aquest curs hem venut coque per recaptar doblers per anar d'acampada, l'aprenentatge i la il.lusió es donavem la mà.

LES DITES : UNA TRADICCIÓ BEN NOSTRA

Aprofitant que estudiam les dites, hem elaborat en grup un calendari de dites. Al començament  ens varen sorprendre perque no enteniem el significat, però esbrinarem cada paraula, pensarem i surtiren unes il.lustracions genials (ventatges del treball en grup), finalment muntarem el calendari.


LA BELLA Y LA BESTIA. MUSICAL DE 6è.

La passada setmana els alumnes de 6è ens obsequiaren  amb un musical que va fer les delicies de tots els espectadors. Una obra molt ben aconseguida, feta amb molta il.lusió, seriositat i feina. Enhorabona a tots i sobretot al seu director Josep  Moreno.


ESTUDIAM ELS ANIMALS

Aques setmanes a naturals hem estudiat els animals, ens hem distribuit en grups d'experts  i cada grup s'ha encarregat d'estudiar una espècie, montar un mural i, després fer una exposició a classe ( els companys que escoltaven han resultat esser molt rigorosos i exigents), finalment hem fet un control
individual i els resultats no han pogut esser més positius.


diumenge, 11 de març del 2018

EN PAU FA UNA EXPOSICIÓ SOBRE ELS DRONS.

En Pau està molt interessat en els drons i a casa ha preparat un treball de investigació sobre aquests aparells, que 'ha volgut compartir amb nosaltres en forma de presentació. Una molt bona explicació, que ens ha servir  per conèixer la utilitat present i futura d'aquests aparells i el millor,els videos de yotube sobre la utilització dels drons als jocs olímpics de Corea.


divendres, 23 de febrer del 2018

LES PARTS DE L'ATMÒSFERA-

Ara que estudiam l'atmòsfera, hem volgut acabar el tema amb una treball manual i representatiu de les parts de l'atmòsfera.
El millor HEM DISFRUTAR, HEM ENTÈS CONCEPTES ABSTRACTES, però sobretot HEM FET  UNA FEINA EN EQUIP PERFECTAMENT  ORGANITZADA I PARTICIPATIVA ( sabeu: és que ens feim grans....)



LECTURA D'AULA

Hem acabat de llegir a l'aula el llibre d'aventures titulat " COCO AL POL NORD", ens ha engrescat
molt i hem disfrutat amb ell d'una bona lectura col.lectiva.
Ara començam "EL LLIT D'EN POL"  (per cert en Miquel ens ho ha recomenat), ja vos anirem contant coses de les aventures d'en POL.
Per cert el LECTOMETRE  funciona extraordinariament bé.





QUE BÈ, A L'AULA SOM UN MES !

Aquesta setmana i fins els mes de juny tindrem un nou company amb nosaltres en Miquel Martorell, estudiant de magisteri, que realitzarà les pràctiques amb nosaltres.
 Benvingut i esperem que el temps que resti amb nosaltres sigui d'allò més profitós.
Avui hem fet un cercle i un a un ens hem presentat i ja li hem explicat algunes coses del funcionament de l'aula.














dimecres, 21 de febrer del 2018

ACTUALITZACIÓ APP DEL CENTRE




Actualització APP del centre

Benvolgudes famílies,
vos informem que hi ha disponible una actualització de l’APP del centre. Aquesta nova versió soluciona els problemes de notificacions i afegeix la possibilitat de comunicar-nos entre el centre i les famílies, d’això vos informarem més detingudament pròximament. Per ara, vos aconsellam que realitzeu l’actualització de l’app a través de google play o apple store, depenent del vostre sistema operatiu.
Salutacions cordials.


divendres, 16 de febrer del 2018

VISITA A LA FUNDACIÓ VOLTOR NEGRE.

Aquesta setmana els alumnes de 3r.  varem fer una sortida a la fundació V. N. , espai dedicat a la protecció d'aquest aninmals. Els monitors ens explicaren moltes cases, varem veure  voltors de ben aprop. Visitarem un bosc i ens mostraren diferents tipus de plantes dels boscos mediterranis i, per acabar ferem jocs tradicionals i un taller de manualitats.


clicau aqui per veure les imatges

SARA I ALBA ENS PARLEM D'EINSTEIN.

Poc a poc ens animam a fer exposición a l'aula, així a més d'aprendre a investigar, preparar treballs, treballar en equip i exposar oralment també aprenem a compartir amb els nostres companys les  nostres inquietuds i la feina feta. Sens dubte tot un REPTE, gens fàcil d'aconseguir.
Aquest cop na Sara i n'Alba compartirem amb nosaltres el seu treball d'investigació sobre Einstein i ens ensenyaren coses ben curioses.


CARNESTOLTES

Durant aquest curs "EL CIRC" ha entrat a l'escola, i per Carnestoltes  va esser una bona ocasió per homenatjar aquest món. Tots els cursos ens defressarem de personatges de circ, nosaltres erem els bufons, mirau que eixerits. Ens ho passarem d'allò més be.




dimarts, 30 de gener del 2018

APRENENTS DE PERIODISTES.

Aprofitant que estudiam les notícies.en Xisco Cruz, pare de na Laia i periodista  de professió,  ha vingut a l'aula a explicar-nos algunes coses  sobre el periodisme : hem parlat de l'escriptura de notícies, dels fets noticiables, de les entrevistes, de les notícies escrites i de les de televisió, dels diaris digitals...
A tots ens agrada molt aprendre coses noves, però sobretot COMPARTIR experiències amb els pares.
Moltes gràcies Xisco, hem pres bona nota i tal volta entre nosaltres surti un  periodista.




dijous, 18 de gener del 2018

EN JAN ENS PARLA DELS FORATS NEGRES.

Avui a la nostra classe el  MESTRE ha sigut en Jan que ha fet una exposició sobre ELS FORATS NEGRES.
D'una forma molt amena i didàctica, i amb una gran capacitat de comunicació ha aconseguit molt fàcilment engrescar-nos i participar en el projecte, mantenit en tot moment l'ordre i el compliment de totes les normes. Tots hem gaudit de l'explicació, hem fet moltes preguntes que  responia amb un gran domini del tema.
SIMPLEMENT GENIAL !
Tal volta aquesta experiència podrà servir perquè altres alumnes s'animim a exposar qualque tema.





INAUGURACIÓ DEL LECTOMETRE.

Avui al racó de la biblioteca d'aula hem inaugurat un nou instrument de mesura,  en aquest cas de llibres,  el LECTOMETRE, així podren comptar el nombre de llibres que a casa ja hem llegits. Ens fa molta il.lusió estrenar-lo.


dimarts, 16 de gener del 2018

SANT ANTONI.

Un dia molt esperat el de la celebració de Sant Antoni: gloses, tonades, màcares, dimonis, foguerons, dances, torrades ... Sens dubte una FESTA MOLT ARRELADA que SENTIM MOLT NOSTRA I
CAL CONSERVAR-LA. Per Molts Anys !!!



SORTIDA AL POBLAT TALAIÒTIC DE SON FORNÉS.

RECORDAU que, des de fa un temps, al pati ja mostram un interès en el talaiots i en el descobriment dels seus misteris, idò la setmana passada donarem una passa més amb la visita al poblat talaiòtic de Son Fornés (Montuiri). Però cal que poseu atenció perquè la història continuarà : us mantindrem informats.


ELS REIS !!!

I com no, després de Nadal  i d'unes merescudes vacances han arribat a l'escola  els PERSONATGES
MÉS ESPECIALS i esperats de l'any..... ELS REIS, que com cada any són molt generosos.



CELEBRAM NADAL.



Com cada any hem celebrat aquestes festes tan entrenyables, començarem amb la decoració, l'assaig de nadales, l'elaboració de postals i finalmentt una xocolatada i  un petit concert que va ser la delicia de tots. Per molts anys...

Jaciment de Sa Bastida

Guiats per en Biel Llodrà, arqueòleg d'Al Rum (associació cultural d'Alarò), dijous vàrem anar fins a Sa Bastida i així poder conèix...